Openbare Ruimte - Specials

 

Voor de hele kleine skateramps kun je uit het pakket standaard ramps een aardig skateparkje samenstellen. Maar in 90% van de skateparks die we plaatsen in de openbare ruimte vindt je één of meerdere specials terug. We hebben onze productie ook zo ingericht dat we deze specials zonder problemen kunnen maken.

Hoewel we op allerlei manieren te werk kunnen gaan, lopen de meeste projecten als volgt:

 

Inventarisatie opdrachtgever

Als eerste gaan we in overleg met opdrachtgever een inventarisatie houden van de belangrijkste eisen en wensen aan het skatepark. Wat is de beschikbare ruimte, wat is het beschikbare budget en zijn er eventueel nog aanvullende of algemene eisen?

 

Schetssessie eindgebruikers

Na de inventarisatie van de organiseren we een schets-sessie (online of live) met de eindgebruikers (meestal skaters die door gemeente of jongerenwerk zijn "aangesteld" als praatgroep). Tijdens deze sessie vragen we aan de eindgebruikers wat zij voor skate-functionaliteiten in "hun" park zouden willen terugzien. Tijdens deze meeting maken we gelijk een aantal schetsen van een skateparkje wat zoveel mogelijk functionaliteiten biedt binnen de beschikbare ruimte en budget.

 

Uitwerken schetsen tot definitief ontwerp

Hierna worden de schetsen verder uitgewerkt. Hierbij hebben we nog een aantal keer contact met eindegebruikers en opdrachtgever en wordt het ontwerp gefine-tuned totdat er een definiteif schetsontwerp ligt, wat binnen budget en beschikbare ruimte valt, maar ook voldoet aan de geldende veiligheidseisen.

 

Uitwerken ontwerp naar productietekeningen

Nadat het ontwerp is goedgekeurd gaan we dit uitwerken naar productietekeningen en leggen we alle (detail)maatvoering vast. We maken de benodigde constructiedossiers voor de keuring.

 

Productie

Op basis van de productietekeningen worden de materialen besteld, de zaag- en freesbewerkingen uitgevoerd, en waar nodig laten we het las- en constructiewerk uitvoeren, totdat het gehele project (in onderdelen) klaarligt

 

Montage

Als laatste komt natuurlijk de montage. In een aantal dagen (of weken) bouwen we het complete skatepark op locatie op. Uniek hierbij is dat we deze montage ook kunnen doen met de eindgebruikers. De onderdelen zijn vaak zo opgebouwd dat er van elk niveau vrijwilligers mee kunnen bouwen.

Uiteraard voeren we na de montage de veiligheidschecks uit, en laten we het skatepark keuren. Nadat we het keuringscertificaat hebben ontvangen is het park klaar voor gebruik!

 

 

Voor alle skateramps in de openbare ruimte (en dus ook voor de specials) Geldt dat deze moeten worden voorzien van een veiligheidskeuring door een onafhankelijke keuringsinstantie. Wij zijn als fabrikant verantwoordelijk voor een dergelijke keuring, en zorgen er ook bij de specials voor dat deze voldoet aan de wettelijke eisen.

 

Wil je meer info voor een special bij jou in de buurt? Neem contact met ons op!

 

In de afgelopen jaren hebben we al enorm veel specials gemaakt, zie hieronder een aantal voorbeelden, maar check zeker ook even onze Facebook en Instagram.